Trainer

Mijn naam is Jolanda de Vries. Hardlopen is al jaren een grote hobby van mij. Daarnaast ben ik als trainer actief. Sinds maart 2018 ook bij Hardlopen Akkrum.

Mijn achtergrond ligt niet in de sport. Ik heb Communicatie gestudeerd en ongeveer tien jaar in dit vakgebied gewerkt. Na de geboorte van mijn dochter ben ik langere tijd thuis geweest. Hardlopen werd een nieuwe passie. Na een vervelende blessure in het verleden, ben ik me gaan verdiepen in looptechniek en trainingsopbouw. Na eerst een periode voor mezelf getraind te hebben, ben ik onder begeleiding van hardlooptrainer Harry Jorritsma gerichter aan mijn lopen gaan werken. En met succes. Inmiddels heb ik diverse trails (waaronder een ultramarathon) en wegwedstrijden (van 4 mijl tot een hele marathon) gelopen, met mooie resultaten. Een paar jaar geleden pakte ik bij de dames nog de winst bij de Lus van Akkrum.

In de zomer van 2016 kreeg ik de mogelijkheid om trainer te worden van een Midden- en Langeafstandsgroep (MiLa) en onder begeleiding van Harry de kneepjes van het vak te leren. Die kans heb ik natuurlijk gegrepen. Ik geef inmiddels samen met Harry alweer geruime tijd training bij de MiLa-groep van AV Start’78 in Steenwijk. Daarnaast heb ik via de Atletiekunie de Basislooptrainer 3 en vervolgens de Prestatie Looptrainer 4 opleiding met succes afgerond.

Ik woon in Akkrum, samen met Joost en onze kinderen Hidde en Elin.