Eerste training

      Reacties uitgeschakeld voor Eerste training

Eerste training

Gisteravond vond de eerste training plaats van onze hardloopgroep. Niet iedereen was er meteen al bij maar een opkomst van 24 enthousiaste deelnemers is al heel erg mooi, boven verwachting. We verzamelden op het plein voor de kerk en klokslag zeven uur konden we beginnen met een korte introductie en een voorstelrondje. Van een aantal mensen nog even een fotootje genomen zodat we het smoelenboek konden afronden. Met een smoelenboek is het een stuk eenvoudiger om de namen van de verschillende deelnemers te onthouden. Dit geldt natuurlijk voor de trainers maar ook voor de deelnemers.

Locatie

Na het voorstelrondje zijn we richting het trainingsparcours gewandeld. De eerste twee weken is dit aan “It Stalt”. Deze plek hebben we gekozen vanwege de verlichting en omdat er (vrijwel) geen verkeer is. Bovendien storen we daar geen bewoners met ons fluitje. Zodra de zomertijd in is gegaan doen we de training in het parkje achter de “Coopersburg”.

Programma training

Deze eerste training zag er als volgt uit. We begonnen met wat losmaak oefeningen, van nek tot teen. Daarna kort wat loopscholing met daarbij uitleg over hoe een goede hardlooptechniek er volgens ons uitziet. En uiteindelijk het hoofdprogramma waarbij de groep in drie├źn is verdeeld. Een A-programma voor de echte beginners, een B-programma voor de lopers die al wat gedaan hebben en zich richten op de 7 km en een C-programma voor de lopers die de 12 km willen doen bij de Lus van Akkrum.

Het programma zag er als vogt uit:

A: 6 x 1′ hardlopen – 2′ wandelen

B: 6 x 2′ hardlopen – 1′ wandelen

C: 4 x 3′ hardlopen – 1′ of 2′ wandelen

Voor iedereen was dit goed te doen. Na een vragenrondje zijn we weer terug gewandeld naar de kerk.

Een mooi begin van deze loopgroep. We kijken al uit naar de training  van volgende week.